Image

K2A utvecklar 200 studentbostäder i Barkarbystaden

Bygg/Arkitektur K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus har tillsammans med Credentia vunnit Järfälla kommuns markanvisningstävling i Barkarbystadens etapp III A. K2A ska utveckla 200 studentlägenheter, en förskola och ett LSS-boende i kvarter 17 som är beläget i nära anslutning till den nya tunnelbanestationen i Barkarbystaden. I kvarteret kommer även Credentia utveckla 200 bostadsrätter. Järfälla kommun har beslutat om att anvisa mark till K2A och Credentia och nu har markanvisningsavtalet undertecknats.
Publicerad den 20 November 2018
Barkarbystaden. Bild: Reflex Arkitekter
Barkarbystaden.

Tävlingsförslagen utvärderades utifrån gestalning och byggnadens bidrag till levande, hållbar och social tät stadsmiljö. I tävlingen meriteras även trähuskonstruktion.
– Det vinnande förslaget från K2A och Credentia kommer att bidra till en attraktiv och integrerande bostadsbebyggelse, delvis i trä, för människor i olika åldrar och skeden i livet. Kvarteret kommer att tillföra dynamik och stadsliv och på ett bra sätt möta den bebyggelse som redan finns i Barkarbystaden, säger Christina Rapp Lundahl, kommundirektör i Järfälla kommun.

K2A bygger Svanenmärkta bostäder i trä i egen fabrik. Studentbostäderna utvecklas utifrån konceptet "Student21an", en yteffektiv bostad som tagits fram utifrån studenternas behov och efterfrågan.
– Det är glädjande att få vara med och utveckla bostäder i trä i framtidsområdet Barkarbystaden. Vårt koncept med yteffektiva bostäder passar bra in på marknaden här, säger Johan Knaust, vd för K2A.

Reflex Arkitekter har ritat projektet och har lagt stor vikt vid gestaltning av fasader och utformning av den stora gården i samklang med de moderna lägenheterna.

Markanvisningsavtalet avser kvarter 17 i Barkarbystaden etapp III A. Beräknad inflyttning för studentbostäder, bostadsrätter och förskola är under 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige