Image
Projektet Startbanan i Örebro.
Projektet Startbanan i Örebro. Bild: K2A

K2A startar nyproduktion av hyresbostäder i Örebro

Bygg/Arkitektur K2A har startat projekt Startbanan i Örebro med nyproduktion av 115 hyresbostäder i tre huskroppar med en bedömd uthyrningsbar yta om cirka 3 100 kvadratmeter.
Publicerad den 16 September 2020

Fastigheten är belägen i utvecklingsområdet Södra Ladugårdsängen cirka 2,5 kilometer från centrala Örebro. Byggnaderna uppförs med trästomme och kommer att miljöcertifieras med Svanen. De bedöms därtill bli klassificerade som "Dark green", den högsta miljöklassificering enligt Ciceros metodik, som även ligger till grund för klassningen av K2A:s ramverk för gröna aktier. Färdigställande och inflyttning är beräknat till fjärde kvartalet 2021.
– Örebro, som är en av de starkaste marknaderna i Mälardalen, är en av K2A:s prioriterade orter med 700 hyres- och studentbostäder under förvaltning och 413 projektbostäder inklusive Startbanan. Vi ser fram emot att uppföra ännu ett energieffektivt och miljövänligt boende, kommenterar Johan Knaust, vd på K2A.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige