Image

K2A och SBB samarbetar i Falun

Bolag K2A inleder samarbete med SBB om att utveckla ett boende för äldre i Falun.
Publicerad den 21 December 2017

K2A och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden inleder ett samarbete om att utveckla ett boende för äldre i Falun. Samarbetet kommer att ske genom ett gemensamägt bolag där K2A och SBB äger hälften vardera. Avsikten är att SBB skall överlåta den berörda fastigheten till det gemensamägda bolaget och där K2A:s dotterbolag Grännäs Trähus har för avsikt att ansvara för husentreprenaden. Såväl fastighetsöverlåtelse samt projektstart är villkorat av att detaljplan vinner laga kraft samt att operatör ytterst ingår hyresavtal. Givet att tillträde faktiskt sker så är bedömningen att boendet kan vara färdigt för inflyttning år 2021.

– Vi ser fram emot att samarbeta med SBB i Falun. Samarbetet har uppstått då SBB har tillgång till byggrätter och K2A har tillgång till produktionskapacitet och förmåga att leverera trähus av hög kvalitet. K2A äger redan idag vård- och omsorgsboenden och ser ett behov av denna typ av bostäder framöver, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nytt JV hämtar vd hos noterat bolag

Bolag Fastighetschef lämnar för att ta över ny vd-stol.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY