Image
K2A och Obos tecknar avtal för utveckling av gröna samhällsfastigheter och genomför första affär.
K2A och Obos tecknar avtal för utveckling av gröna samhällsfastigheter och genomför första affär. Bild: K2A

K2A och Obos tecknar avtal för utveckling av samhällsfastigheter och genomför första affär

Transaktioner I samband med undertecknandet av samarbetsavtalet har parterna genomfört första affären där K2A via bolag förvärvar samhällsfastigheten Oxelösund Boken 6. Transaktionen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om cirka 23 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Juni 2020

Obos kommer att bygga och färdigställa projektet i dess helhet och K2A tillträder aktierna i bolaget efter färdigställandet, vilket är planerat till det andra kvartalet 2021. På fastigheten, som ligger centralt i Oxelösund, kommer Obos att uppföra ett LSS-boende med sex bostäder och en uthyrningsbar yta om 440 kvadratmeter. Oxelösunds kommun kommer att förhyra boendet med en avtalstid om 15 år.
– Vi är mycket glada över att ha tecknat samarbetsavtal med en av Nordens största bostadsutvecklare. Vi delar Obos värderingar och syn på hur bostäder bör utformas på ett för alla intressenter hållbart sätt. Boendekonceptet har utformats för att maximera både de boendes och personalens trivsel med fokus på miljön. Bostäderna byggs helt i trä, både till stomme och fasad, vilket är ett signum för K2A. Vi ser fram emot ett mångårigt samarbete och vårt första gemensamma gröna projekt i Oxelösund, kommenterar Johan Knaust, vd på K2A.
– K2A och Obos Sverige möts i ett riktigt bra samarbete där vi båda ser utveckling av bostäder i trä som en av de viktigaste vägarna framåt för att minska klimatpåverkan. Vi kompletterar också varandra affärsmässigt då K2A har som huvudstrategi att vara en långsiktig ägare av samhällsfastigheter och hyresrätter medan vi på Obos har fokus på att utvecklar denna typ av fastigheter som ett viktigt komplement till våra bostadsrätter och äganderätter, säger Joakim Henriksson, vd på Obos Sverige.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nytt JV hämtar vd hos noterat bolag

Bolag Fastighetschef lämnar för att ta över ny vd-stol.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY