Image

K2A köper vårdfastigheter

Transaktioner K2A har tecknat avtal om förvärv av sju vårdfastigheter i Hässleholm, Uppsala och Partille till ett underliggande fastighetsvärde om 93,5 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Juli 2015
Johan Knaust Bild: K2A
Johan Knaust

Fyra av fastigheterna är belägna i Hässleholm, två i Uppsala och en i Partille. Byggnaderna i Partille och Uppsala är uppförda 2014/2015.

Den uthyrningsbara ytan uppgår till totalt 6 800 kvadratmeter och fastigheterna är fullt uthyrda till Attendo och Humana-koncernen. Genomsnittlig avtalslängd uppgår till 14,5 år. Fastigheterna, som inrymmer demens- och LSS-boende, tillträds den 1 september 2015.

- Samhällsfastigheter med låg motpartsrisk utgör ett komplement till bostadsfastigheterna i vårt bestånd. Med stabila hyresgäster, långa hyresavtal och flera nyproducerade byggnader passar de förvärvade fastigheterna utmärkt in i vår portfölj, säger Johan Knaust, vd för K2A.

Säljare är ett privat bolag som har haft Catella som rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nytt JV hämtar vd hos noterat bolag

Bolag Fastighetschef lämnar för att ta över ny vd-stol.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY