Image
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB.
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB. Bild: K2A.

K2A köper samhällsfastighet i Motala

Transaktioner K2A köper ett LSS-boende i Motala av Emrahus för 24 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Juli 2020

K2A Fastigheter har via dotterbolag tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i ett nybildat aktiebolag som äger fastigheterna Motala Lilla Berg 1:4 och 1:5.

Säljare är Emrahus som är specialiserade på att utveckla LSS-bostäder och detta är parternas tredje affär sedan november 2019. Transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om cirka 24 miljoner kronor. Emrahus kommer att finansiera, bygga och färdigställa projektet i dess helhet och K2A tillträder bolaget med den underliggande fastigheten efter färdigställt projekt vilket är planerat till tredje kvartalet 2021.

K2A kommer att erlägga betalningen i samband med tillträdet och avser att finansiera förvärvet genom banklån samt eget kapital.

På fastigheten kommer Emrahus bygga ett passivhuscertifierat LSS-boende med sex lägenheter och en uthyrningsbar area om 505 kvadratmeter. Hyresvärdet beräknas uppgå till cirka 1,4 miljoner kronor på årsbasis.

– I likhet med de två tidigare förvärven från Emrahus kommer detta att bli ett modernt LSS-boende med hög standard. Genom passivhuskonceptets två grundprinciper, minimering av värmeförluster och optimering av värmevinster, kompletterar denna samhällsfastighet vår gröna och hållbara fastighetsportfölj på ett bra sätt, säger Johan Knaust, vd för K2A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige