Image
K2A köper i Enköping.
K2A köper i Enköping. Bild: K2A Fastigheter

K2A köper i Enköping

Transaktioner K2A Fastigheter har tecknat avtal om att via bolag förvärva fastigheten Enköping Bredsand 1:353 från bostadsutvecklaren Acasa Bostad. Transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om 68 miljoner kronor.
Publicerad den 27 April 2020

Säljaren kommer att finansiera, bygga och färdigställa projektet i dess helhet och K2A tillträder aktierna i bolaget efter färdigställt projekt vilket är planerat till oktober 2020. K2A avser att finansiera förvärvet genom banklån samt eget kapital. Förvärvet är villkorat att finansiering erhålles.

Fastigheten ligger i Bredsand, invid Mälaren cirka fem kilometer söder om centrala Enköping. K2A äger i närområdet även en projektfastighet för uppförande av en förskola samt fastigheterna Galgvreten och Gånsta med 220 hyresbostäder i Enköping. På fastigheten kommer Acasa Bostad att bygga tre byggnader i två våningsplan med sammanlagt 34 hyresbostäder med en uthyrningsbar area om cirka 2 300 kvadratmeter. I och med detta förvärv och tillsammans med K2A:s hyresbostäder i Västerås har vi totalt 370 bostäder i förvaltningsområdet Västerås – Enköping. Projektet har tydlig miljöprägel och produceras helt i trä med lokala råvaror från de svenska skogarna och projektet har en låg energianvändning långt under ställda krav vid nybyggnad. Hyresvärdet uppgår till cirka 3,7 miljoner kronor.

– Enköping är en attraktiv ort i Mälardalen som har haft en stark befolkningstillväxt och med nära pendlingsavstånd till Stockholm, Uppsala och Västerås. Samtidigt råder ett underskott av hyresbostäder. Vi är glada över att kunna erbjuda fler hållbara bostäder i trä, bra både för miljön och de boendes välmående, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige