Image

K2A köper husfabrik

Transaktioner K2A har förvärvat fastigheten Valdemarsvik 5:9 som inrymmer produktionsanläggning för tillverkning av trähus och standardiserade bostadsenheter i trä. K2A:s totala åtagande, inklusive rörelsen, uppgår till cirka 8,5 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Juni 2015

Säljare är Västkuststugan-koncernen. Fabriken i Valdemarsvik, som före förvärvet varit verksam under namnet S:t Anna Hus, tillträddes igår.

Tillverkningskapaciteten uppgår med dagens bemanning om 29 anställda till cirka 300 enheter per år.

– K2A är i en stark uppbyggnadsfas med ett flertal pågående bostadsprojekt och genom förvärvet förstärker och säkerställer vi leveranskapacitet i en marknadssituation där efterfrågan på standardiserade bostadsenheter i trä ökar starkt, kommenterar Johan Knaust, vd K2A.

– Fabriken i Valdemarsvik är en välkänd och mycket erfaren producent av trähus och det är med stor glädje vi hälsar verksamheten och våra nya medarbetare välkomna till K2A-familjen, avslutar Johan Knaust.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nytt JV hämtar vd hos noterat bolag

Bolag Fastighetschef lämnar för att ta över ny vd-stol.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY