Image
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB.
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB. Bild: K2A.

K2A emitterar gröna hybridobligationer om 450 miljoner kronor

Bolag K2A har framgångsrikt emitterat gröna hybridobligationer om 450 miljoner kronor under ett ramverk om totalt 750 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Januari 2021

Hybridobligationerna har en evig löptid och löper med en ränta om 3 månader Stibor plus 595 baspunkter fram till första inlösendagen. K2A har möjlighet att förtidsinlösa hybridobligationerna den 21 mars 2026 och på varje räntebetalningsdag därefter.

Emissionen var signifikant övertecknad med investerarintressen på mer än två gånger den emitterade volymen. K2A avser att ansöka om upptagande till handel av de nya hybridobligationerna på Nasdaq Stockholms företagsobligationslista för hållbara obligationer.

– Vi är mycket nöjda med att kunna erbjuda den första gröna hybridobligation i den svenska obligationsmarknaden och vi är tacksamma för det stora och breda intresset från både institutionella och privata investerare. En starkt bidragande orsak till det stora intresset tror vi är bolagets gröna affärsmodell, vilket för oss är ett kvitto på att vårt hållbarhetsarbete också är värdeskapande, säger K2A:s vd Johan Knaust, enligt ett pressmeddelande.
– Kapitaltillskottet stärker ytterligare K2A:s finansiella ställning då det redovisas som eget kapital, vilket kommer att bidra till en fortsatt hög investeringstakt. De gröna hybridobligationerna tar oss ytterligare ett steg i vår strävan att bli Sveriges mest hållbara fastighetsbolag.

Nordea Bank och Swedbank har gemensamt agerat arrangörer och så kallade bookrunners i samband med emissionen av de nya gröna hybridobligationerna. Emissionslikviden från emissionen kommer att användas i enlighet med det gröna ramverket, vilket innebär finansiering eller refinansiering av gröna fastigheter samt investeringar i energieffektiviseringar.

Advokatfirman Lindahl har agerat legala rådgivare till K2A och Vinge har agerat legala rådgivare till arrangörerna.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nytt JV hämtar vd hos noterat bolag

Bolag Fastighetschef lämnar för att ta över ny vd-stol.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY