Image
Martin Johannesson.
Martin Johannesson. Bild: K-Fastigheter

K-Fastigheter rekryterar chef från Akademiska hus

Bolag Martin Johannesson har anställts som ny affärsområdeschef hos K-Fastigheter. Han kommer närmast från Akademiska Hus där han i dag är fastighetschef.
Publicerad den 1 Juni 2021

Martin Johannesson har en gedigen erfarenhet av operationell fastighetsförvaltning i roller som bland annat fastighetsförvaltare och fastighetschef med både kommersiella lokaler och bostäder i portföljen. Han är civilingenjör från Lunds Tekniska Högskola.
– Det händer väldigt mycket i fastighetsbranschen och jag ser fram emot att bidra i frågor som är viktiga idag och inte minst i framtiden. Dit räknar jag digitalisering, hållbarhet och vår organisations möjlighet att utvecklas. K-Fastigheters expansionsplaner är också en faktor som vägde tungt i mitt beslut att bli en del av K-Fastigheter, säger Martin Johannesson.
– Jag är glad över att Martin tar över i rollen som affärsområdeschef, hans breda erfarenhet från branschen blir ett starkt stöd i genomförandet av vår tillväxtstrategi. Det känns också tryggt att Niklas finns med i den nya rollen som ledningsstöd och att han kan fokusera på koncernövergripande frågor, inklusive kontakt med våra intressebolag, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

Martin Johannesson tillträder tjänsten som affärsområdeschef den 1 september 2021 och är medlem i ledningsgruppen från samma datum. Nuvarande chef för affärsområde Förvaltning, Niklas Larsson, övergår då till en ny roll som ledningsstöd.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige