Image
Alexander Liljenberg, Niclas Bagler, Erik Selin & Jacob Karlsson.
Alexander Liljenberg, Niclas Bagler, Erik Selin & Jacob Karlsson. Bild: Boklok

K-Fastigheter och Boklok utvecklar 260 hyresrätter

Bostäder K-Fastigheter köper byggrätter för cirka 260 nya hyresrätter från Boklok, vilka ska bebyggas gemensamt för K-Fastigheters långsiktiga förvaltning. Dagens avtal är ett steg i det pågående samarbetet mellan K-Fastigheter och Boklok och innebär att bolagen kommer att bygga nya lägenheter i Vänersborg, Uppsala och Eskilstuna.
Publicerad den 8 Juni 2021

K-Fastigheter och BoKlok har ett sedan tidigare etablerat samarbete med målet att bygga 1 000 nya lägenheter för att fler människor ska kunna skapa sina hem till en rimlig kostnad. Som ett steg i detta samarbete köper K-Fastigheter byggrätter för cirka 260 hyresrätter, varav cirka 120 i kvarteret Kohagen i Vänersborg, cirka 40 i kvarteret Jupiter i Uppsala och cirka 100 i stadsdelen Flacksta i Eskilstuna. Med dessa transaktioner når bolagen hälften av målet, att ha byggt 1 000 nya lägenheter i början av 2023.
– Vi vill etablera oss i bra tillväxtlägen och med denna affär etablerar vi K-Fastigheter i nya orter. BoKlok kommer att bygga totalt 100 lägenheter på totalentreprenad i Vänersborg samt i Uppsala åt oss. Vi bygger resterande 160 lägenheter i våra egna koncepthus och kommer att äga och förvalta samtliga lägenheter efter färdigställandet, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding AB.
– Vårt goda samarbete med K-Fastigheter fortsätter och framöver kommer Vänersborg, Uppsala och Eskilstuna att få ett tillskott på hållbara bostäder med rimlig boendekostnad för de många människorna, säger Niclas Bagler, chef för BoKlok Sverige.

Förvärvet sker genom tre separata fastighetsaffärer och K-Fastigheter tecknar samtidigt två totalentreprenadavtal med BoKlok om totalt omfattar 100 lägenheter. Total investering inkluderat K-Fastigheters interna entreprenad om 160 lägenheter uppgår till 510 miljoner kronor, med ett förväntat framtida marknadsvärde om 630 miljoner kronor.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige