Image
Jacob Karlsson.
Jacob Karlsson. Bild: Axel Ohlsson

K-Fastigheter köper ytterligare mark i Arlöv

Transaktioner K-Fast Holding förvärvar resterande del av den utvecklingsfastighet i Arlöv, Burlövs kommun nordost om Malmö, som bolaget tidigare har meddelat att det avser tillträda efter att detaljplanen vunnit laga kraft. Med dagens avtal skapas förutsättningar att bygga samtliga versioner av K-Fastigheters koncepthus med upp till 600 hyreslägenheter.
Publicerad den 31 Augusti 2020

K-Fastigheter har tecknat avtal med säljaren, ett bolag i Bargikoncernen, om förvärv av samtliga aktier i Wennerthkfast, ägare till fastigheten Burlöv Arlöv 17:10. Förvärvet slutförs efter att detaljplanen för fastigheten har vunnit laga kraft.
– Med dagens avtal får K-Fastigheter möjlighet att bygga samtliga av koncernens tre koncepthus med bruttoareal (BTA) om totalt cirka 55 000 kvadratmeter. Vi räknar med att husen kommer att innehålla 550-600 hyreslägenheter och planerar att bygga ett bra sammanhängande bostadsområde med utmärkt läge, nära kommunikation med bil eller tåg samt naturområden vid södra Lommabukten, säger Åsa Fredin, affärsområdeschef för K-Fastigheter Projektutveckling.

Total köpeskilling baseras på 2 500 kronor per kvadratmeter BTA ovan mark (dvs eventuell källare/garage är ej inkluderat) och bedöms uppgå till 137,5 miljoner kronor. Finansiering sker genom befintlig kassa och K-Fastigheter tillträder fastigheten efter att detaljplanen har vunnit laga kraft. Se även information i pressmeddelande den 11 september 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige