Image

K-fastigheter köper tomter i Kristianstad

Bygg/Arkitektur Bostadsbolaget K-fastigheter stärker sin ställning i Kristianstad genom att köpa tre nya tomter av Kristianstads kommun.
Publicerad den 13 November 2015
K-fastigheter köper tomter i Kristianstad. Bild: K-fastigheter
K-fastigheter köper tomter i Kristianstad.

– Det känns väldigt bra att ha fått in en ny aktör på bostadsmarknaden i Kristianstad, som ser nya möjligheter och som har långsiktiga ambitioner, säger kommunalrådet Pierre Månsson (FP).

I Kristianstad har K-fastigheter tidigare byggt ett trettiotal marklägenheter på Näsby. Från kommunen köper bostadsbolaget nu ytterligare två tomter på Näsby och en i Öllsjö.

– Vi håller på och bygger 60 lägenheter på Östra Kasern och har lämnat bygglovsansökan för 48 lägenheter mellan Ishallen och Sommarlust. Dessutom har vi köpt en byggrätt mellan Kronohuset och Grand Hotel och ytterligare en central byggrätt är på gång, säger företagets grundare och delägare Jacob Karlsson.

Inom kort tar K-fastigheter över ägandet av hela det gamla Kronohuset, som förr rymde militärhögkvarter och hovrätt.

– Vi tycker det är spännande att kombinera nya hus med något äldre, säger Jacob Karlsson.

K-fastigheter räknar med 100 färdigbyggda lägenheter i Kristianstad under 2016 och lika många byggstartade.

– Det är oerhört positivt att få in ett så aktivt bostadsbolag i Kristianstad. Jag tror det kan inspirera fler företag att våga bygga, och vi behöver många fler nya bostäder för att komma upp i den tillväxttakt vi vill ha, säger kommunalrådet Pierre Månsson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige