Image
Åsa Fredin.
Åsa Fredin. Bild: K-Fastigheter

K-Fastigheter köper mark för att bygga 600 lägenheter i Borås

Transaktioner K-Fastigheter köper mark för 138 miljoner kronor. Bolaget tillträder när detaljplanen har vunnit laga kraft, vilket beräknas ske vid halvårsskiftet.
Publicerad den 13 Mars 2020

K-Fastigheter köper fastigheten Borås Åkermyntan 5 i stadsdelen Bergsäter i Borås. Tomten är lämplig för byggnation av K-Fastigheters samtliga tre versioner av koncepthus och bolaget bedömer det möjligt att bygga 600 hyresrätter fördelade på 47 664 kvadratmeter BTA byggrätt.

– Detta är vårt första projekt i Borås och det ger oss goda möjligheter att utveckla ett bra bostadsområde där vi kan bygga hus enligt K-Fastigheters tre egenutvecklade koncepthus, säger Åsa Fredin, affärsområdeschef för K-Fastigheter Projektutveckling.

– Detaljplanen för fastigheten är ute på samråd och vi bedömer att den kan vinna laga kraft kring halvårsskiftet 2020.

– Med projektet i det centrumnära området Bergsäter ser fram emot att inleda en långsiktig etablering i ännu en tillväxtort. K-Fastigheter bygger för närvarande i Göteborg och med Borås får vi en bra volym som ger oss förutsättningar för att kunna fortsätta växa i regionen och längs västkusten, säger Åsa Fredin.

– Vi är mycket glada över affären med K-Fastigheter. Vi har följt deras resa de senaste åren, och har stor tilltro till deras möjlighet att utveckla den nya stadsdelen i Borås. Affären ligger helt i linje med vår långsiktiga strategi och den frigör resurser för vår fortsatta utveckling av vår projektportfölj med samhälls- och bostadsfastigheter, säger Jacob Hallberg, vd för Alhem Fastigheter AB.

Förvärvet sker genom en bolagstransaktion och underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 138 miljoner kronor, motsvarande cirka 2 900 kronor per kvadratmeter. Transaktionen finansieras genom befintlig kassa och K-Fastigheter tillträder aktierna när detaljplanen vunnit laga kraft. Säljare är Alhem Fastigheter AB. Rådgivare på säljarsidan har varit Advokatfirman Glimstedt, vars team letts av ansvarig partner Anders Wennergren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige