Image
Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.
Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter. Bild: K-Fastigheter

K-Fastigheter köper mark för 650 bostäder i Helsingborg

Transaktioner K-Fastigheter har köpt en utvecklingsfastighet om cirka 66 600 kvadratmeter i området Långeberga i Östra Ramlösa, öster om Helsingborgs centrala delar. På tomten avser bolaget att bygga sina koncepthus för hyresbostäder.
Publicerad den 30 Mars 2020

K-Fastigheter har förvärvat aktierna i Elliot Fastigheter AB, ägare till fastigheten Helsingborg Långeberga 4:6. Säljare är NHD Invest AB och preliminär köpeskilling uppgår till 60 miljoner kronor, baserad på 1 500 kr per kvadratmeter bruttototalarea (BTA) byggrätt, och villkorad av lagakraftvunnen detaljplan.

– Fastigheten är med i kommunens översiktsplan och vi får tillgång till ett område som kommer att bli mycket attraktivt med god tillgång till såväl naturområden som större vägar. I planen finns även en järnvägsstation längs Skånebanan mellan Helsingborg och Hässleholm, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding AB.

K-Fastigheter kommer att ansöka om detaljplan med målsättning om att nå en bruttototalarea mellan 40 000 och 60 000 kvadratmeter och upp till 650 bostäder. Transaktionen finansieras genom befintlig kassa och K-Fastigheter tillträder efter att detaljplanen vunnit laga kraft.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige