Image
K-Fastigheter köper byggrätter i Örebro.
K-Fastigheter köper byggrätter i Örebro. Bild: Istock

K-Fastigheter köper byggrätter i Örebro

Transaktioner K-Fastigheter och Kilenkryssets bolag K-Fast Kilen har förvärvat byggrätter för upp till 300 hyresrätter i Örebro. Byggrätterna omfattar del av fastigheten Örebro Almby 12:43 och förvärvas från ett dotterbolag till Lantmännen Fastigheter. Lagakraftvunnen detaljplan finns för området och byggstart beräknas ske etappvis från och med 2023.
Publicerad den 29 December 2022

På den förvärvade fastigheten avser K-Fast Kilen uppföra upp till 300 hyresrätter i K-Fastigheters egenutvecklade koncepthus Lamellhus och Punkthus. Beräknat årligt hyresvärde efter full utbyggnad uppgår till 41 miljoner kronor. Tillträde samt byggstart kommer att ske etappvis med start under 2023. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 111 miljoner kronor.

– Genom förvärvet etablerar vi oss för första gången i Örebro som är en marknad där vi ser stor potential. Från K-Fastigheters sida ser vi fram emot att få vara med och utveckla Örebro som stad genom tillförandet av nya attraktiva hyresrätter. Jag är mycket glad över att vi på detta sätt fortsätter vårt goda samarbete med Kilenkrysset, säger Magnus Persson, affärsutvecklingschef på K-Fastigheter.

K-Fast Kilen AB, ägs till 51 procent av K-Fast Holding AB ("K-Fastigheter") och till 49 procent av Kilenkrysset.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige