Image
Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.
Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter. Bild: K-Fastigheter

K-Fastigheter: Fortsatt stabil position

Bolag Som en följd av oron och frågor om hur covid-19 påverkar K-Fast Holding AB uppdaterar bolaget om aktuell finansiell och operativ status. K-Fast Holding AB bedömer att bolagets stabila affärsmodell samt starka balansräkning ger en finansiell styrka som gör att bolaget kan möta de pågående negativa effekter som orsakas av corona-viruset.
Publicerad den 23 Mars 2020

K-Fastigheter skriver:
"K-Fastigheter har vidtagit åtgärder för att hantera situationen med coronaviruset, med prioritet på medarbetares och hyresgästers hälsa och säkerhet.

K-Fastigheter följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter. Vi har utökad städningsarbetet och ökad antalet städtillfällen i våra allmänna utrymmen i våra fastigheter. Vi har genomfört åtgärder för att minska risken för smittspridning i förvaltningsverksamheten, vilket bland annat innebär vi har begränsat hanteringen av felanmälningar till att endast gälla akuta åtgärder. På våra kontor har vi säkerställt fortsatt drift genom att ge möjlighet för flertalet medarbetare att arbeta hemifrån. Vår byggverksamhet fungerar som vanligt. Om situationen förändras, kommer vi att informera om det.

K-Fastigheters stabila affärsmodell bygger på tvärfunktionellt arbete inom projektutveckling, bygg och fastighetsförvaltning, vilket genererar lönsamhet i varje led. Koncernen har en stark position i marknaden för hyresrätter i Öresundsregionen och i utvalda städer i södra och västra Sverige. K-Fastigheter har ett attraktivt fastighetsbestånd där 85 procent av kontrakterade hyror kommer från bostäder, med 99 procent av fastigheterna ligger i A/B-läge och med 77 procent av fastigheterna uppförda efter år 2010. Av koncernens kontrakterade hyresintäkter per 31 december 2019 var 3,6 procent relaterade till hotell och restaurang och våra kommersiella intäkter är spridda på över 110 enskilda avtal.

K-Fastigheter inser att många individer och bolag står inför en svår period och vi kommer ta vårt ansvar framöver för att samhället och ekonomin så snart som möjligt ska kunna återgå till ett normalläge – detta gör vi inte minst genom att fortsätta driva vår verksamhet vidare i så normal omfattning som möjligt samt genom att vara en aktiv samarbetspartner för våra hyresgäster och leverantörer.

Sedan flera år har K-Fastigheter en stabil finansiell ställning, soliditet och belånings-grad per 31 december 2019 uppgick till cirka 40 procent. Efter börsnoteringen den 29 november 2019 uppgick koncernens likviditet vid årsskiftet till 779 mkr, vilket tryggar fortsatt drift och, tillsammans med befintliga kreditramar, även befintliga byggnationer. Med K-Fastigheters nuvarande finansiella styrka fortsätter vi enligt vår tidigare kommunicerade strategi att köpa byggrätter i attraktiva lägen och genomföra kompletterande förvärv av befintliga fastigheter för att stå väl rustade även efter pågående allvarliga situation."

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige