Image

Jysk etablerar i Ljungby

UTHYRNING Jysk blir ny hyresgäst vid Skanskas nya handelsplats i Ljungby. Sedan tidigare är det klart att CityGross flyttar in.
Publicerad den 9 Januari 2009

- Det gläder oss att ha kontrakterat två starka hyresgäster långt före färdigställandet av vår nya handelsplats i Ljungby. Detta bekräftar att vi har en handelsplats i ett mycket attraktivt och välexponerat läge och som efterfrågas bland handelsetablerarna trots rådande oro på marknaden, säger Cecilia Fasth, vd för Skanska Fastigheter Göteborg.

Ljungbys nya handelsområde omfattar totalt cirka 16 000 kvadratmeter och första etappen på cirka nio 500 kvadratmeter påbörjades under september 2008.

Handelsplatsen uppförs i kvarteret Motellet i Ljungby, vid skärningspunkten mellan E4 och riksväg 25. I området finns i dagsläget ett motell, Statoil samt en McDonald´s.

- Vi ser en stor potential i vår nya etablering i Ljungby. Handelsplatsen har mycket god visibilitet och tillgänglighet vilket är två mycket viktiga och avgörande faktorer för oss när vi letar nya etableringsmöjligheter, säger Jonas Bröthlin, etableringschef på Jysk, som flyttar in på 1 300 kvadratmeter när handelsplatsen står klar i november.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige