Image
JSB etablerar sig i Jönköpingsregionen.
JSB etablerar sig i Jönköpingsregionen. Bild: JSB

JSB etablerar sig i Jönköpingsregionen

Bolag Under hösten påbörjar bygg- och projektutvecklaren JSB etableringen av ett nytt platskontor i Jönköping. Etableringen ligger som en del i JSB:s övergripande tillväxtstrategi.
Publicerad den 27 Juni 2019

JSB har i dag cirka 350 anställda och har en årsomsättning om drygt två miljarder. Med den nya etableringen i Jönköping är företaget etablerat i Skåne, Blekinge, Kronoberg, Jönköping samt Mälardalen. JSB Bostad är etablerade med bostadsproduktion i hela Sverige.
Sedan starten 1997 i Asarum, Blekinge, har tillväxten varit mycket stark. Målet är att genom aktiv marknadsbearbetning fortsätta den lönsamma tillväxten i bolaget.
– Jönköpingsregionen är en stark tillväxtmarknad med stora möjligheter. Genom att etablera oss här knyter vi ihop JSB:s marknader i södra Sverige med Mälardalsregionen. Det gör oss också starkare och mindre känsliga för konjunktursvängningar, säger Pether Fredholm, vd på JSB.

Planen är att bygga upp en entreprenad- och byggserviceavdelning. Anders Johansson, regionchef Sydost kommer vara ansvarig för etableringen.
– Vi kommer börja etableringen med att anställa en arbetschef som i sin tur får resurser att bygga ett nytt team från grunden. Förhoppningen är att hitta en person med god kännedom om den lokala marknaden utifrån samma framgångsrika koncept som vi just gjort i Mälardalen. Om ett år räknar vi med att ha en tjänstemannaorganisation på plats om tio personer. Med etableringen av Jönköpingskontoret, som organisatoriskt kommer ligga under Region Sydost, är målet att öka omsättningen i regionen från dagens 700 miljoner kronor till en miljard kronor till år 2022, säger Anders Johansson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige