Image

Johan Ericsson lämnar över vd-posten

Bolag Johan Ericsson avser att lämna sin befattning som vd och koncernchef för Catella under året. En process inleds därför för att söka hans efterträdare.
Publicerad den 25 April 2013
Johan Ericsson. Bild: Catella
Johan Ericsson.

Johan Ericsson kvarstår i sin befattning tills en ersättare är på plats. Han kommer sedan att fortsätta i en annan senior roll inom koncernen.

- För över 20 år sedan startade jag med kollegor corporate finance-verksamheten inom Catella. Sedan dess har jag haft en rad ledande funktioner, de senaste tre åren som vd och koncernchef. Jag kommer även framgent att arbeta inom Catella, samtidigt som det är rätt tid att tänka på successionsfrågan då jag blir 62 i år. Vi inleder därför en rekryteringsprocess för att identifiera min efterträdare som vd och koncernchef för Catella. Detta är en process som tar tid och jag kommer att jobba vidare som vanligt tills min efterträdare är på plats, säger Johan Ericsson, vd och koncernchef på Catella.

- När rekryteringen är genomförd ser jag fram emot att fortsätta i en affärsdrivande roll inom Catella. Catella är ett fantastiskt bolag med stor potential. En potential som jag vill medverka till att vidareutveckla, säger Johan Ericsson.

- Jag tycker att det är tråkigt att Johan har tagit detta beslut. Samtidigt ser jag en mängd nya möjligheter för Johan inom flera områden på Catella där han kommer att kunna bidra i en mer affärsdrivande senior roll, säger Johan Claesson, styrelseordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige