Image
Johan Bråkenhielm.
Johan Bråkenhielm. Bild: Offentliga Hus

Johan Bråkenhielm blir ny Nordenchef för Schroders

Bolag Schroders Capital har utsett Johan Brakenhielm till Nordenchef.
Publicerad den 31 Augusti 2022

Johan Bråkenhielm, som har mer än 20 års fastighetserfarenhet, kommer att fokusera på att stärka den befintliga fastighetsplattformen i regionen och på att vidareutveckla verksamheten. Han kommer närmast från en tjänst som COO för Offentliga Hus. Innan dess har han arbetat för bland andra Stendörren, Stadsrum, CBRE GI, ING och Ernst & Young Real Estate.
– Vårt globala ledningsgrupp är mycket glada över att välkomna Johan och vi ser fram emot att vidareutveckla vår nordiska plattform tillsammans. Johan ansluter sig till oss med en stor erfarenhet av den nordiska marknaden som byggts upp under sina 23 år i branschen som arbetar med och för en antal högt rankade institutioner. Han har en imponerande meritlista som både rådgivare och investerare, som innefattar både transaktioner och kapitalförvaltning. Som en del av sitt uppdrag kommer Johan att fokusera på att möta investeringsbehoven hos våra kunder i Norden och kommer att försöka utöka Schroders Capitals erbjudande till alternativa strategier och mervärdesstrategier, säger Sophie van Oosterom, Global Head of Real Estate, Schroders Capital.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige