Image

JM köper mark och rekryterar vd i Finland

Transaktioner JM köper mark för 135 miljoner kronor i Finland. Avsikten är att utveckla 350 bostäder. Man har också rekryterat en vd i Finland.
Publicerad den 3 Oktober 2012

JM förvärvar en välbelägen industrifastighet i Hertonäs, Helsingfors, med tillträde bedömt till 2015, som förutsätter en lagakraftvunnen detaljplan. Förvärvet uppgår till cirka 135 miljoner kronor där huvuddelen betalas löpande under perioden 2015-2018. Projektet innebär förväntad planändring till bostäder och kommer att genomföras i samarbete med säljaren. Avsikten är att JM i projektet utvecklar cirka 350 bostäder i flerfamiljshus.

JM har ambitionen att ytterligare stärka sin position på den finska marknaden. Med långsiktighet i fokus väljer man nu att expandera genom markförvärv och att externt rekrytera en vd för JM Finland.

Markus Heino har anställts som ny vd i JM Suomi Oy. Han har en gedigen erfarenhet av bostadsutveckling och stor kännedom om den finska marknaden. Närmast kommer han från Skanska Kodit där han var ansvarig för projektutveckling av bostäder. Markus Heino tillträder sin befattning i februari 2013.
- Vi bedömer den finska marknaden som långsiktigt intressant och är nu beredda att ta nästa kliv i vår strategiska satsning med ett större markförvärv som även kräver förstärkt organisation, säger Martin Asp, affärsenhetschef för JM Utland.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Älskar det här bolaget"

Bolag Vid årsskiftet kommer Hufvudstaden första gången på 2000-talet ha en annan vd än Ivo Stopner. Tillträdande Anders Nygren berättar om tankarna när han fick frågan och om arbetet med överlämningen från sin företrädare.Vid årsskiftet kommer Hufvudstaden första gången på 2000-talet ha en annan vd än Ivo Stopner. Tillträdande Anders Nygren berättar om tankarna när han fick frågan och om arbetet med överlämningen från sin företrädare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY