Image

JM köper i Finland – ska utveckla nytt bostadsområde

Transaktioner JM köper av Senaatti-kiinteistöt en fastighet i Puustellinkallio i Leppävaara, Espoo. Affären uppgår till 160 miljoner kronor med tillträde och betalning beräknat till 2017. JM planerar att skapa ett nytt bostadsområde bestående av cirka 400 nya bostäder i området.
Publicerad den 30 Mars 2015

Fastigheten omfattar ett område på 5,8 hektar och innefattar idag bland annat skolan Keskuspuiston ammattiopisto (tidigare Arla-instituutti). JM planerar där att utveckla ett helt nytt bostadsområde bestående av cirka 400 bostäder.

– Det är spännande och roligt att vi har lyckats förvärva en fastighet där vi har möjlighet att ta ett helhetsgrepp och utveckla ett helt nytt bostadsområde. I området finns bland annat en fantastisk park som vi kommer att ta tillvara på och inkorporera som en naturlig del av det kommande bostadsområdet. Detta förvärv ligger i linje med vår långsiktiga strategi, säger Markus Heino, vd JM Suomi Oy.

Affären kommer att redovisas under 2017 inom affärssegmentet JM Utland.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så högt belånade är fastighetsbjässarna

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på branschens högst belånade bolag efter årets andra kvartal.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY