Image

JM köper i Finland – ska utveckla nytt bostadsområde

Transaktioner JM köper av Senaatti-kiinteistöt en fastighet i Puustellinkallio i Leppävaara, Espoo. Affären uppgår till 160 miljoner kronor med tillträde och betalning beräknat till 2017. JM planerar att skapa ett nytt bostadsområde bestående av cirka 400 nya bostäder i området.
Publicerad den 30 Mars 2015

Fastigheten omfattar ett område på 5,8 hektar och innefattar idag bland annat skolan Keskuspuiston ammattiopisto (tidigare Arla-instituutti). JM planerar där att utveckla ett helt nytt bostadsområde bestående av cirka 400 bostäder.

– Det är spännande och roligt att vi har lyckats förvärva en fastighet där vi har möjlighet att ta ett helhetsgrepp och utveckla ett helt nytt bostadsområde. I området finns bland annat en fantastisk park som vi kommer att ta tillvara på och inkorporera som en naturlig del av det kommande bostadsområdet. Detta förvärv ligger i linje med vår långsiktiga strategi, säger Markus Heino, vd JM Suomi Oy.

Affären kommer att redovisas under 2017 inom affärssegmentet JM Utland.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige