Image

JM gör affärer i både Norge och Finland

Transaktioner JM gör två separata affärer, i Norge och Finland. JM och Entra har tecknat avtal om utveckling av en ny stadsdel i Oslo. JM köper också en fastighet för utveckling av 850 bostäder i Esbo, Helsingfors.
Publicerad den 2 Juli 2018

JM tecknar avtal med Entra om utveckling av ett centralt beläget område i Bryn, Oslo. Vid färdig detaljplan, bedömd till 2023, fullföljs affären samt köpeskilling fastslås och erläggs. Området har möjlighet till en utbyggnad om cirka 120 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella lokaler.

Fastigheterna är belägna bredvid Brynseng Tunnelbanestation, i närheten av tåg- och busstation. Entra kommer att ansvara för utvecklingen av de kommersiella fastigheterna och JM för bostäderna. Totalt bedöms området kunna inrymma cirka 600 bostäder.

– Bryn är en stor kollektivknutpunkt i Oslo, belägen endast 3 km från Oslo S. Det kommer att bli ett mycket bra bostadsområde med en fin mix av arbetsplatser och kommersiella lokaler. Där kompletterar JM och Entra varandra på ett bra sätt, med deras gedigna kunskap inom kommersiell Fastighetsutveckling och JM:s kunnande inom bostadsutveckling, säger Hilde Vatne, regionchef Oslo.

– Bryn är ett fokusområde för stadsutveckling i Oslo och passar bra in i Entras portfölj som en av Norges största fastighetsbolag. I samarbete med JM ser vi fram emot att ta en ledande roll för god och ansvarsfull samhällsutbyggnad säger Entras vd Arve Regland.

JM kommer att miljömärka alla nya hus i Norge, Sverige och Finland med Svanen. JM blir därmed det första nordiska byggbolag som genomgående Svanenmärker produktionen av egna bostäder.

JM förvärvar en centralt belägen skolfastighet i Alberga, Esbo i Stor-Helsingfors. Fastigheten har en lagakraftvunnen detaljplan som möjliggör utveckling av 850 bostäder.

Affären uppgår till cirka 240 miljoner kronor och kommer att redovisas under det andra kvartalet 2018 inom affärssegment JM Utland. Likviden kommer att erläggas under det tredje kvartalet 2018. Den förvärvade fastigheten ligger centralt i Alberga, Esbo, nära både Sello köpcentrum samt buss- och tågstation. Den nuvarande skolverksamheten som bedrivs på området kommer att flytta till nya lokaler utanför aktuell fastighet.

– Fastigheten har ett fint läge i Alberga med gångavstånd till köpcentrum och bra kommunikationer. Detta förvärv är strategiskt och ger en bra grund för flera års försäljning och produktion. Vi är väl förberedda och räknar med en försäljningsstart under hösten, säger Markus Heino, vd för JM Finland.

JM kommer att miljömärka alla nya bostäder i Finland, Sverige och Norge med Svanen. JM blir därmed det första nordiska byggbolag som genomgående Svanenmärker produktionen av egna bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Älskar det här bolaget"

Bolag Vid årsskiftet kommer Hufvudstaden första gången på 2000-talet ha en annan vd än Ivo Stopner. Tillträdande Anders Nygren berättar om tankarna när han fick frågan och om arbetet med överlämningen från sin företrädare.Vid årsskiftet kommer Hufvudstaden första gången på 2000-talet ha en annan vd än Ivo Stopner. Tillträdande Anders Nygren berättar om tankarna när han fick frågan och om arbetet med överlämningen från sin företrädare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY