Image
Johan Skoglund, vd för JM.
Johan Skoglund, vd för JM. Bild: Sandra Birgersdotter Ek

JM förvärvar byggrätter för bostadsutveckling i Solna och tecknar avtal för nytt huvudkontor ...

Transaktioner JM har förvärvat byggrätter av Fabege för utveckling av cirka 450 bostäder i Huvudsta, Solna. Fastighetsvärdet i förvärvet uppgår till 484 mkr inklusive erlagt exploateringsbidrag. Tillträde och erläggande av likvid sker under det andra kvartalet 2023.
Publicerad den 1 Februari 2023

De förvärvade byggrätterna ligger inom detaljplan del av Huvudsta 3:1, i Solna kommun strax norr om Stockholm, och har en lagakraftvunnen detaljplan som medger utveckling av cirka 450 bostäder. Förvärvet kommer att redovisas inom affärssegment JM Bostad Stockholm under det andra kvartalet 2023.
– Solna är en mycket attraktiv kommun och vi är glada att kunna stärka vår position med ytterligare byggrätter i området, säger Malin Lindskog, regionchef på JM Stockholm Nord.

Byggrätterna har ett fint läge i Huvudsta, med närhet till Ulvsundasjön och Huvudsta tunnelbane-station. Produktionsstart beräknas ske under 2024.

I samband med förvärvet har JM tecknat hyresavtal för sitt nya huvudkontor om cirka 6 500 kvadratmeter i Fabeges projekt Haga Norra i Solna. Fastigheten är under uppförande och inflyttning sker hösten 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige