Image

JLL förvaltar stor handelsfastighet i Sundsvall

LOKALER Jones Lang LaSalle får uppdraget att förvalta en handelsfastighet i Birsta Syd i Sundsvall. Ägare är en Morleys European Property Fund, som nyligen köpte fastigheten av Norrvidden.
Publicerad den 24 Juni 2008

Fastigheten är idag uthyrd till cirka 90 procent med hyresgäster som Mio Möbler, Media Markt och Sova.

– Jones Lang LaSalle kommer i detta uppdrag att utveckla fastigheterna och ansvara för den dagliga driften för att öka ägarens lönsamhet. I en tid då avkastningskraven förväntas stiga blir det allt viktigare att ha attraktiva och effektiva fastigheter. Här kommer vår kunskap och erfarenhet på detaljhandelsområdet väl till pass, säger Graham Howat, regional director på Jones Lang LaSalle.

Samarbetet inleddes redan på transaktionsstadiet då Jones Lang LaSalles team för fastighetstransaktioner var köprådgivare åt Morley.

European Property Fund är en Luxemburgbaserad paneuropeisk fond förvaltad av Morley med ett värde på över 500 miljoner euro, motsvarande 4,7 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige