Image

JLL förhandlar avtal för båda sidor

AFFÄRER Hewlett Packard Sverige AB har tecknat nytt hyresavtal för deras svenska huvudkontor i Frösunda i Solna. Fastigheten ägs av det tyska fondbolaget Deka Immobilien. Jones Lang LaSalle Corporate Solutions har agerat rådgivare till Hewlett Packard och Jones Lang LaSalle Aktiv Förvaltning har agerat rådgivare till Deka.
Publicerad den 22 September 2009

I samarbete med Jones Lang LaSalle har Hewlett Packard under 2008/2009 sett över sitt lokalbehov för att säkerställa en flexibel lösning som inrymmer största delen av deras kontorsverksamhet i Stockholm. Efter en omfattande utvärdering av möjliga fastigheter och ett antal spännande nybyggnadsprojekt i norra Stockholm har Hewlett Packard valt att sitta kvar i de nuvarande lokalerna på cirka 14 000 kvadratmeter.

- Vi är väldigt nöjda med den här lösningen och vi har kunnat säkerställa det som var viktigast för oss såsom avtalsflexibilitet, konkurrenskraftig kostnad och en hög kontorsstandard i lokalen, säger Jyrki Laurikainen, real estate manager på Hewlett Packard.

- HP är en stor och viktigt hyresgäst för oss och vi är glada att de har valt vår fastighet för sitt svenska huvudkontor, även i fortsättningen, säger Fritz Lehr, real estate manager för Deka Immobilien GmbH i Europa.

Jones Lang LaSalle Corporate Solutions arbetar med fastighetsrådgivning för hyresgäster i Norden. Med ett strukturerat grepp om lokal- och fastighetsfrågor skapas verksamhetsanpassade fastigheter och lokaler till optimal kostnad och reducerad risk. Aktiv Förvaltning arbetar med fastighetsförvaltning och strategisk rådgivning till fastighetsägare och är en av de ledande aktörerna i Sverige med mer än 1,2 miljoner kvm kommersiell yta under förvaltning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige