Image

Jens Engwall lämnar Hemfosas styrelse

Bolag Aktierna i Hemfosa tidigare helägda dotterbolag, Nyfosa, delades ut till Hemfosas stamaktieägare och upptogs till handel på Nasdaq Stockholm den 23 november 2018. Mot denna bakgrund har Jens Engwall meddelat att han lämnar Hemfosas styrelse för att fullt ut fokusera på uppdraget som vd och styrelseledamot i Nyfosa.
Publicerad den 28 November 2018
Jens Engwall. Bild: Hemfosa
Jens Engwall.

Den 25 april 2018 meddelades att Jens Engwall utsetts till vd i Nyfosa. Han har därefter, under processen med att dela ut och notera Nyfosa på Nasdaq Stockholm, fortsatt som styrelseledamot i Hemfosa. För att kunna fokusera på uppdraget som VD och styrelseledamot i Nyfosa och låta Hemfosa självständigt fortsätta utvecklingen som specialist på samhällsfastigheter har Jens Engwall meddelat att han nu lämnar Hemfosas styrelse.
– Jens Engwall har som grundare, styrelseledamot och vd i Hemfosa under 2009-2018 varit mycket viktig för Hemfosas utveckling och har bidragit till att stora värden skapats. Detta illustreras väl av att bolagets fastighetsbestånd (inklusive Nyfosa) under dessa år vuxit från noll till att representera ett fastighetsvärde om 51 miljarder kronor per den 30 september 2018. Efter uppdelningen av Hemfosa-koncernen i två specialiserade bolag är det ett naturligt steg att Jens Engwall framåt fokuserar på uppdraget som vd och styrelseledamot i Nyfosa. Vi ser fram emot att tillvarata Hemfosas fulla potential inom samhällssegmentet under ledning av vd Caroline Arehult, som ett av de ledande samhällsfastighetsbolagen i Norden, säger Bengt Kjell, styrelseordförande i Hemfosa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige