Image
Jenny Bergendorff.
Jenny Bergendorff. Bild: Skanska

Jenny Bergendorff utsedd till chef för Skanskas bostadsutveckling i Stockholm

Karriär Jenny Bergendorff har utsetts till ny chef för Skanskas bostadsutveckling i Stockholm. Hon arbetar i dag som chefsjurist och är medlem av Skanska Sveriges ledningsteam. Jenny Bergendorff tillträder sin nya roll den 1 oktober i år.
Publicerad den 16 September 2022

– Jag är väldigt stolt över att ha fått förtroendet att kliva in och leda denna viktiga verksamhet i Skanska. Det är en spännande men också utmanande marknad vi ser framför oss i närtid. Jag tror på möjligheter i det och ser fram emot att, tillsammans med ett erfaret och proffsigt team, skapa kreativa och sunda affärer och samtidigt leverera fina klimatsmarta bostäder i attraktiva lägen, säger Jenny Bergendorff.

Jenny Bergendorff har arbetat i Skanska sedan 2010 som bolagsjurist och var därefter under en period vd för Kista Park AB, ett joint-venture med Areim. I maj 2018 övertog hon rollen som chefsjurist i Skanska Sveriges ledningsteam med ansvar för juridik och etik.

– Jenny Bergendorff har varit viktig i vårt arbete med att skapa en hållbar funktion för etik och juridik. Att hon nu väljer att gå över till en chefsroll i linjeorganisationen är ett spännande steg som visar på möjligheten till mobilitet i vår organisation, säger Gunnar Hagman, vd, Skanska Sverige AB.

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige