Image

Jätteuthyrning i Kungsbrohuset

UTHYRNING Mediekoncernen Schibsted Sverige har valt att flytta sina verksamheter till Västra City, i direkt anslutning till Centralstationen i Stockholm. Tillsammans med de stora tidningarna Svenska Dagbladet och Aftonbladet flyttar också koncernens övriga stockholmsbaserade verksamheter in i det nya huset vid nästa årsskifte.
Publicerad den 14 Oktober 2009

Bland de verksamheter som flyttar är bland annat Blocket, Hitta, Byt Bil, E24 och Schibsted Tillväxtmedier med tillhörande bolag. Schibsted tar fyra våningar av Kungsbrohuset i anspråk och hyr drygt 10 000 kvadratmeter.

Miljösmarta Kungsbrohuset ägs av Jernhusen och har kallats för \″världens modernaste kontorshus\″ ur miljösynpunkt. Tre miljöklassningar, noggranna materialval, uppvärmning från centralstationens passagerare och kyla från Klara sjö är några av skälen till denna beskrivning.
- Miljöaspekten har under vår sökprocess blivit ett allt viktigare argument. Kungsbrohuset andas modernitet, nyskapande och framtidstro, egenskaper vi gärna vill förknippa med våra egna verksamheter, säger Schibsted Sveriges informationschef Olof Brundin som ansvarat för upphandlingen.

Kungsbrohuset ligger mitt i stadsdelen Västra City - en stadsdel med Centralstationen som kommunikationsnav. Västra City är ett av Stockholms största centrala utvecklingsområden och sträcker sig från Riddarfjärden längs med spårområdet bort mot Karlberg.

- Vi har väntat på att en aktör i den här storleksklassen ska värdera de fördelar som Kungsbrohuset och det kommunikationsnära läget medför. Det är miljösmart att placera sitt kontor i ett hus som både ger yt- och kostnadseffektivitet samt tillgång till Sveriges största kommunikationsknutpunkt. Att det just blev Schibsted är vi extra stolta över och hälsar dem och deras verksamheter välkomna åter till denna del av staden, säger Per Berggren, vd Jernhusen.

Schibsted Sveriges koncernchef Raoul Grünthal kommenterar valet av Kungsbrohuset så här:
- Här kan vi skapa en bra arbetsmiljö för våra anställda och samtidigt ha en tät kontakt med den omvärld vi ska bevaka och göra affärer med. Valet att flytta ihop alla våra verksamheter i Kungsbrohuset ger oss ännu en anledning att hitta nya och smartare sätt att arbeta tillsammans. Flytten visualiserar allt detta nya. Självklart känns det också bra att ha en stor och välrenommerad fastighetsägare som Jernhusen som framtida hyresvärd.

Jernhusen har i uthyrningen samarbetat med New Office och CBRE. Tenant & Partner har, och kommer även fortsättningsvis att, representerat Schibsted.
Strategisk Arkitektur kommer att hjälpa både Jernhusen och Schibsted med gestaltningen av nordens mest moderna mediahus.

Fakta:
Hyresgästarkitekt Schibsted: Strategisk Arkitektur, Kundansvarig arkitekt Jonas Falk.
Arkitekt Kungsbrohuset: Strategisk Arkitektur, Kundansvarig arkitekt Göran Ekeroth.
Fastighetsägare: Jernhusen.
Yta: Schibsted 10 000 kvadratmeter av totalt 27 000 kvadratmeter.






























Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige