Image

Järngrinden utvecklar bostadsområde i Borås

Bygg/Arkitektur Järngrinden har tidigare förvärvat fem fastigheter belägna intill varandra på Norrmalm i Borås. Nu inleds arbetet med att ta fram underlag till en detaljplan för området. Tanken är att utveckla ett kvarter med betydligt fler bostäder än vad som finns där idag.
Publicerad den 23 September 2014

– Vi har valt att bjuda in tre arkitektfirmor – Erséus Arkitekter, QPG samt Semrén & Månsson – till en charette tillsammans med stadsarkitekten i Borås. Norrmalm i Borås är en av stadens mest eftertraktade stadsdelar. Här finns huvudsakligen enfamiljshus och mindre hyresfastigheter och vi vill utveckla de nya bostäderna på ett sätt som harmonierar med omgivningen. Därför kommer vi under en heldag att diskutera kvarterets möjligheter tillsammans. Därefter får varje arkitektfirma ta fram var sitt förslag som senare i höst ska presenteras inför hela arbetsgruppen, säger Markus Furby, projekt- och utvecklingschef på Järngrinden.

Järngrindens ambition är att projektet ska präglas av samsyn och dialog under hela processen.

– I steg två, när själva arbetet med detaljplanen inleds, kommer vi även att bjuda in till en öppen dialog med de omkringboende. Vi bedömer att det finns plats för 70 – 90 bostäder i kvarteret men de ramarna får slutligen anges av detaljplanen, säger Markus Furby.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige