Image

Järngrinden byggstartar hyresrätter i Halmstad

Bostäder Järngrinden inleder första etappen av uppförandet av Tegelbruket i Halmstad. Totalt ska det bli 330 nya lägenheter.
Publicerad den 14 Juni 2016
Tegelbruket i Halmstad. Bild: Semrén & Månsson
Tegelbruket i Halmstad.

Vid norra infarten till Halmstad kommer tre sextonvåningshus att växa upp under de kommande åren. Högst upp på samtliga hus anläggs en takterrass för de boende.

– Tegelbruket med sina 53 meter höga hus kommer att utgöra ett landmärke för hela staden, därför har vi varit angelägna om att få en estetiskt tilltalande gestaltning. Valet föll på Magnus Månsson från arkitektfirman Semrén & Månsson, en av Sveriges mest välkända arkitekter. Han har utformat en oerhört fin boendemiljö och vi ser nu fram emot att få göra verklighet av planerna, säger Patrik Ivarson, vd för Järngrinden.

– Eftersom det är hyresrätter som byggs har vi varit angelägna om att hålla kostnaderna på rätt nivå men ändå ge Tegelbruket en tydlig identitet och höga boendekvaliteter, säger Magnus Månsson.

Inflyttning i det första huset planeras till början av 2018 och ungefär ett år senare ska hela området vara klart.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kungsleden fyller på med bostäder på Finnslätten

Bygg/Arkitektur Vill tillföra närmare 400 bostäder inom det stora utvecklingsområdet för att stödja behov från framtida verksamheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY