Image
Jacob Bruzelius.
Jacob Bruzelius. Bild: Catella

Jacob Bruzelius utses till permanent vd för Catella Corporate Finance Sverige

Karriär Catella har utsett Jacob Bruzelius till vd för Catella Corporate Finance Sverige. Han har sedan den 1 april 2022 haft rollen som tillförordnad vd och tillträder sin permanenta roll 1 januari 2023.
Publicerad den 22 December 2022

– Vi är väldigt glada över att välkomna Jacob som permanent vd för vår svenska Corporate Finance-verksamhet. Jacob har sedan april lett Catella Corporate Finance Sverige på ett mycket framgångsrikt sätt, baserat på ett sunt ledarskap med fokus på kunder och medarbetare. I ett läge med en utmanande transaktionsmarknad är Jacobs breda erfarenhet från både banksektorn och kapitalmarknaden en stor tillgång, säger Christoffer Abramson, vd Catella AB.

– Jag är förstås glad, tacksam och stolt över att få förtroendet att axla rollen som permanent vd och fortsatt leda Catella Corporate Finance Sverige. Vi har idag ett brett erbjudande på den svenska fastighetsmarknaden, bland annat var vi rådgivare vid en av årets största transaktioner vid Stenhus förvärv av Randviken. Tillsammans med mina kunniga kollegor med lång erfarenhet ser jag framemot att fortsätta leverera värdeskapande tjänster inom både transaktions- och kapitalmarknadsrådgivning, säger Jacob Bruzelius, vd Catella Corporate Finance Sverige.

Jacob Bruzelius har en bred erfarenhet från kapitalmarknad och finansiering inom fastighetssektorn. Efter finanskrisen ledde han några av de största omstruktureringarna på den svenska fastighetsmarknaden och som finanschef på Rikshem drev han arbetet med att införskaffa en kreditrating, den första för fastighetsbolag utanför den statliga och kommunala sektorn sedan 2005.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige