Image

Invånarna bestämde om nytt område

BYGG Innan Sigtunahem bestämde sig för att låta Peab bygga 111 nya lägenheter hade man ett rådslag med invånarna. Det är resultatet av det rådslaget som nu förverkligas. Priset hamnar på knappt 152 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Januari 2008

AB Sigtunahem har förhandlat med PEAB om förvärv av en fastighet med 111 hyresrättslägenheter i Valsta centrum, Sigtuna kommun. En överenskommelse har nåtts om ett pris på knappt 152 miljoner kronor.

AB Sigtunahems styrelse har godkänt köpeavtalet och inhämtar nu ägaren Sigtuna kommuns godkännande för affären. Kommunstyrelsen har givit klartecken och kommunfullmäktige väntas ta slutligt beslut i frågan på sitt sammanträde den 31 januari.

- Eftersom efterfrågan på hyresrättslägenheter är mycket stor i länet och i kommunen är det mycket glädjande att det kommunala bostadsbolaget Sigtunahem snart kan erbjuda ytterligare 111 nya lägenheter. Dessutom är det viktigt för hela intrycket av Valsta Centrum. Det är en tomt som stått obebyggd under mycket lång tid som nu bebyggs med ett vackert terasshus, säger kommunalrådet Anders Johansson (s).

A5 arkitekter har ritat projektet som uppförs som två terasshus i U-form med som högst sex våningar. Husen kommer ha putsad fasad, hiss, garage och förråd i källarplan liksom stor innergård. Projektet rymmer varierade lägenhetsstorlekar med tonvikt på treor och fyror. Samtliga lägenheter har naturligtvis tillgång till uteplats eller balkong. Husen byggs just nu och inflyttning är beräknad till januari 2009.

- Inför byggnationen av dessa hyresrättslägenheter genomförde kommunen ett rådslag med valstaborna om hur husen skulle utformas. Det är rådslagsresultatet som nu förverkligas. Därmed infrias ytterligare ett löfte från kommunledningen om att följa resultatet av de rådslag som genomförts i kommunen. Det känns mycket bra, säger Demokratinämndens ordförande Gun Eriksson (s).

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY