Image

Internationell aktör i storköp i Stockholm

Transaktioner Profi Fastigheter avyttrar de kvarvarande fastigheterna i Profi Fastigheter II AB till Partners Group.
Publicerad den 9 Februari 2016
Thomas Sipos Bild: Profi Fastigheter
Thomas Sipos

Portföljen utgörs av tio fastigheter i Storstockholm med en total uthyrningsbar area om cirka 100 000 kvadratmeter.

Partners Group är en global kapitalförvaltare med huvudkontor i Schweiz, som förvaltar ett totalt kapital på cirka 450 miljarder kronor.

Partners Group har gett Profi Fastigheter uppdraget att i egenskap av rådgivare arbeta med den fortsatta förvaltningen av portföljen och genomförandet av affärsplanerna. Portföljen innehåller ett flertal utvecklingsfastigheter som kräver betydande investeringar över de kommande åren.

Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter:
- Vi är mycket stolta över att kunna säkra en bra avkastning till våra investerare i Profi II. Samtidigt är vi glada över att få förtroendet att fortsätta arbetet med att genomföra affärsplanen för portföljen och vidareutveckla fastigheterna tillsammans med Partners Group.

Fabian Neuenschwander, Senior Vice President, Partners Group:
- Vi är otroligt nöjda över att slutföra vårt första förvärv helt inriktat på Stockholm och ser fram emot att utveckla fastigheterna tillsammans med Profi Fastigheter. Vi har gjort flera förvärv i Norden de senaste åren och tror på en fortsatt stark utveckling av fastighetsmarknaden.

Den seniora finansieringen tillhandahölls av Swedbank AB.
Rådgivare på säljarens sida var Newsec Capital Markets och Glimstedt. Rådgivare åt köparen var EY, Wistrand och Leimdörfer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Profi Fastigheter på Branschguiden

Profi Fastigheter är en aktiv förvaltare och utvecklare av kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Vårt bestånd omfattar en total yta på ca 500 000 kvm samt närmare 300 000 kvm under utveckling. Vi verkar för en positiv utveckling av de områden där vi engagerar oss. Det innebär samarbete och nära dialog med hyresgäster, kommuner, bostadsutvecklare och andra aktörer som är engagerade i samhällsutvecklingen.

Läs mer om Profi Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Coworking-nestorn om karriärens nästa steg

Bolag I februari 2019 såldes United Spaces till Castellum för 200 miljoner kronor. Grundaren och coworking-pionjären Göran Garberg har sedan dess varit kvar i bolaget i en rådgivande kapacitet, men nu känner han att tiden är mogen för nästa steg i karriären. För Fastighetssverige berättar han om bolagets framgångsresa, sin egen framtid och varför han tror att kontorsmarknaden går en snabb och omfattande förvandling till mötes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY