Image
Intea bygger och hyr ut till Skatteverket i Östersund.
Intea bygger och hyr ut till Skatteverket i Östersund. Bild: Intea

Intea växer i Östersund

Uthyrning Intea har träffat ett sexårigt hyresavtal med Skatteverket avseende nya lokaler på Campusområdet i Östersund. En helt ny byggnad om 6 750 kvadratmeter kommer att uppföras med beräknad inflyttning tredje kvartalet 2023.
Publicerad den 18 Juni 2021

Det nya huset uppförs i den östra delen av området på befintlig byggrätt, strax intill Kronofogdemyndighetens byggnad. Skatteverkets del av huset omfattar 4 600 kvadratmeter, med ett årligt hyresvärde om 9,2 miljoner kronor.

Byggnaden kommer att bestå av två huskroppar, ihopkopplade med en glasad mittdel, med öppna och flexibla lokaler som möjliggör för framtida anpassningar. Projektet uppförs med höga krav på utformning och miljö, med målsättningen att kunna certifiera huset enligt Breeam Excellent. Produktion väntas inledas i början av 2022.

– Skatteverkets etablering bekräftar återigen områdets attraktivitet och det är jätteroligt att de har valt att komma till oss. Campusområdet växer kontinuerligt och intresset för våra lokaler är stort, säger Jerker Häggström, vd på Intea Östersund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige