Image
Intea tillträder rättspyk-projekt i Uppsala.
Intea tillträder rättspyk-projekt i Uppsala.

Intea tar över projekt för rättspsykiatrisk klinik i Uppsala

Bolag Intea Fastigheter tillträder fastigheten Jälla 2:25 i Uppsala som har förvärvats från Stams Fastigheter AB och Pronordic AB. På fastigheten pågår uppförandet av specialanpassade verksamhetslokaler för rättspsykiatrin åt Region Uppsala.
Publicerad den 1 April 2022

Fastigheten är belägen i området Jälla, strax nordost om Uppsala och tomtarean uppgår till cirka 20 100 kvadratmeter. Kliniken väntas stå klar under hösten år 2023 och kommer vid färdigställandet att inrymma 24 säkerhetsklassade vårdplatser för rättspsykiatrin. Byggnaden kommer att ha en uthyrningsbar area uppgående till cirka 4 100 kvadratmeter och ska uppföras med målsättningen att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

Hyresavtal har ingåtts med Region Uppsala med en årshyra om preliminärt 19,3 miljoner kronor. Hyresavtalet löper i 20 år från inflyttning och är föremål för årlig indexering motsvarande 100 procent av KPI.

– För Pronordic är detta ett kvitto på vårt arbete med utvecklingen av samhällsfastigheter i strategiska lägen. Vi är glada att Region Uppsala och Rättspsyk långsiktigt förvaltas av Intea med sin gedigna kompetens inom området och som god samarbetspartner till oss, säger Göran Brocknäs, COO på Pronordic.

– Vi är väldigt glada att vi har fått möjligheten att etablera oss i Uppsala. Med detta fina objekt utökar vi vår redan gedigna projektportfölj och adderar ytterligare inom kategorin sjukvård, säger Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef på Intea.

Tillträde skedde den 31 mars. Projektet har tidigare beaktats i bolagets rapporter under raden "Övriga pågående projekt med ingångna hyres- och/eller projekteringsavtal".

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige