Image
Intea bygger om åt Folkhälsomyndigheten.
Intea bygger om åt Folkhälsomyndigheten. Bild: Intea Fastigheter

Intea hyr ut och bygger om åt Folkhälsomyndigheten

Uthyrning Intea har ingått hyresavtal med Folkhälsomyndigheten avseende ombyggda aktivitetsbaserade lokaler på Campusområdet i Östersund. Avtalet löper på sex år med planerad inflyttning sommaren 2020.
Publicerad den 5 November 2019
Annons
Image

Kontraktet omfattar 2 750 kvadratmeter kontorsyta med ett hyresvärde om 4,7 miljoner kronor per år. Lokalerna kommer att anpassas till Folkhälsomyndighetens ställda krav utifrån ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Fokus har bland annat lagts på att skapa flexibla kontorslokaler vilket ger möjlighet till fler naturliga möten. Planeringsfasen har även fokuserat på tekniska lösningar som underlättar för digitala möten genom skapandet av videokonferensrum.
– Folkhälsomyndigheten är mycket positiva till processen och samarbetet som lett fram till hyresavtalet. Vi har sedan tidigare goda erfarenheter av Intea som hyresvärd och ser fram emot de lokalanpassningar som ska göras för att uppnå vårt aktivitetsbaserade arbetssätt, säger Andreas Göransson, Facility Manager, på Folkhälsomyndigheten.
– Arbetet inför signeringen av hyresavtalet har genomsyrats av en kreativ och effektiv dialog att tillsammans skapa över tid hållbara kontorslokaler. Vi ser fram emot att få välkomna Folkhälsomyndigheten i sina nya lokaler sommaren 2020, säger Jerker Häggström, vd för Intea Östersund.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY