Image

Inomhusmarknad öppnar i Gottsunda

Uthyrning I morgon öppnar marknads- och evenemangsplatsen Gsunda Market i förnyade Gottsunda Centrum, Uppsala.
Publicerad den 26 September 2013
I morgon öppnar Gottsundas inomhusmarknad. Bild: Werk 1.
I morgon öppnar Gottsundas inomhusmarknad.

Tankarna bakom Gsunda Market är flera. Att skapa ett forum för alla som har något att sälja, oavsett om man har en ny affärsidé, vill tjäna en extra slant till föreningen, sälja ett restlager eller bara göra en vinds- eller källarröjning. Eller att vara en skön mötesplats att läsa tidningen på, spela spel, ta en fika eller chilla i största allmänhet. Gsunda Market kommer även att arrangera återkommande temamarknader och mässor och därmed vara ett något mindre alternativ till stora mässhallarna i Stockholm.

Planerna på att etablera en inomhusmarknad i Gottsunda Centrum – som ägs av Uppsala Kommuns Fastighets AB – har funnits med sedan förnyelseprojektet startade 2009.

- Gsunda Market står tillsammans med det kommande kulturhuset för spetsen i Gottsunda Centrums utbud, berättar NCM Developments Gunnar Hjorth, som är projektchef för Gottsunda.

- I och med marknadens föränderliga utbud kommer besökarna att kunna upptäcka nya saker när de besöker centrum. Att den ansvaras av Jonas Ewemo, som tidigare drivit bland annat Street på Hornstull i Stockholm och Bondens Egen Marknad i Uppsala, känns riktigt bra säger Gunnar Hjorth.

Nya Gottsunda Centrum kommer att innehålla ett 45-tal butiker, friskvård, kulturhus och marknad. Centrumanläggningen ligger i en expansiv del av Uppsala med hög befolkningstillväxt och många kommande bostadsprojekt. NCM Development är anlitade att driva utvecklingen av Gottsunda Centrum. Den uthyrbara ytan blir cirka 27 000 kvadratmeter, bedömd årlig omsättning 500-550 miljoner kronor, besökarantal 4,5 miljoner per år.

Till våren 2014 beräknas den stora stadsdelsförnyelsen av Gottsunda invigas med bland annat en utbyggd och förnyad centrumanläggning, ny vägdragning från Gottsunda Centrum till Dag Hammarskjölds väg och ett nytt utomhustorg vid infarten till centrum.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige