Image
Index säljer i Florida.
Index säljer i Florida. Bild: Index

Index säljer i Florida för halv miljard

Transaktioner Index Residence säljer två hyresfastigheter i Marathon, mellan Key Largo och Key West, i Florida. De två fastigheterna Tarpon Harbour och Seaward Landing består av totalt 151 hyreslägenheter och försäljningssumman är på drygt 52 miljoner US dollar, alltså nästan en halv miljard kronor.
Publicerad den 22 Oktober 2021

De bägge fastigheterna är utvecklade och uppförda av Index Residence under 2016 respektive 2021. Fastigheterna är fullt uthyrda och ligger helt sjönära.

Kraven på att få uppföra nya fastigheter på Florida Keys är strikt reglerade, och det är svårt och tidskrävande att överhuvudtaget få bygga nytt där. Därför finns det ett stort behov av hyresfastigheter på öarna. Och det är lätt att hyra ut.

Försäljningen har gått snabbt och Index Residence siktar nu på fler nya intressanta projekt på Floridas fastland.
– Vi har blivit en väl ansedd fastighetsaktör i Florida som projekterar och bygger bostäder, säger Bjarne Borg, CEO Index Investment Group USA, från det amerikanska huvudkontoret i Jupiter, Florida.

– Vår styrka är att vi är långsiktiga fastighetsutvecklare som använder de bästa arkitekterna, de bästa byggarna och de bästa byggmaterialen. Vi har väl utvecklad lokal kompetens för att identifiera attraktiva fastigheter där vi kan utveckla potentialen och skapa goda flöden och värden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige