Image

Index International bygger 500 bostadsrätter i Norrtälje

Bygg/Arkitektur Bostadsutvecklaren Index International bygger 500 bostadsrätter med modern teknik och attraktiv design på bästa möjliga läge i Norrtälje Hamn.
Publicerad den 4 December 2014

Uppförandet sker där Lantmännens silo står i dag och säljstarten är beräknad till 2016.

Index International har de senaste åren gjort sig känt för att bygga väldesignade och smarta bostäder i såväl USA och Kanada som Stockholms- och Mälardalsregionen. De 500 toppmoderna bostadsrätterna i Norrtälje Hamn kan nu förverkligas sedan Index International gör fastighets- och markförvärv från Lantmännen respektive Norrtälje kommun.

Projektutvecklingen sker under varumärket Index Residence, som innebär väldesignade lägenheter med hög teknisk standard och personlig touch.

– Det här området är en fantastisk plats som vi nu är oerhört glada över att kunna uppföra bostäder på. Affären är ett led i den nya affärsplan som vi sjösatte i januari i år, där vi satsar stort på bostadsrätter i Stockholm och Mälardalen för att kunna möta den höga efterfrågan på bostadsrätter i området, säger Rickard Haraldsson, vd på Index International.

Affären uppskattas också hos Lantmännen och Norrtälje kommun vars representanter här ger sina första uttalanden om de nya bostäderna i Norrtälje Hamn:

– Försäljningen av bostadsbyggrätter i Norrtälje Hamn är en del av Lantmännen Fastigheters strategi där vi säljer icke strategiska fastigheter såsom avställda produktionsanläggningar. Lantmännen Fastigheter har under en längre tid tillsammans med bland annat kommunen arbetat fram dessa bostadsbyggrätter och ser det som naturligt att när projektet nu går in i en ny fas sälja och låta ny fastighetsägare ta över utvecklingen av hamnområdet, säger Mikael Nicander, vd på Lantmännen Fastigheter.

– Det här är goda nyheter för Norrtälje Hamn och ett stort steg mot förverkligandet av vår nya stadsdel, säger Ulrika Falk, kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje.

Bostadsrättsprojektet i Norrtälje Hamn blir Index Internationals senaste bostadsrättsprojekt i Sverige. Nyligen meddelade Index International att företaget planerar att uppföra 150 hyresrätter i Kista Äng. Och i Norrtälje kommun har bostadsutvecklaren sedan tidigare påbörjat arbetet med 300 hyresrätter i Bryggårdsgärde.

– Liksom alla Indexprojekt kommer även bostadsrätterna i Norrtälje Hamn att präglas av energieffektiva lägenheter med tilltalande arkitektur, berättar Rickard Haraldsson.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige