Image

Index i ny satsning på bostadsrätter i Stockholm

Bygg/Arkitektur Bostadsutvecklaren Index International fullföljer sin nya affärsplan och gör en nysatsning på bostadsrätter i Stockholm. Hösten inleds därför med ett bostadsrättsprojekt om drygt 150 lägenheter. Det står klart sedan Stockholms stads exploateringsnämnd beslutat att anvisa en del av markområdet Kista Äng till Index.
Publicerad den 16 September 2014
Marie-Louise Alamaa. Bild: Index International
Marie-Louise Alamaa.

Index International har det senaste åren gjort sig känt för att främst bygga väldesignade och smarta hyresrätter i USA och Kanada. Men i och med projektet i Kista Äng satsar man åter på bostadsrätter, nu under varumärket Index Residence.

Bostadsrättsprojektet i Kista Äng blir Index första bostadsrättprojekt i Sverige sedan det mycket framgångsrika Västermalms strand på Kungsholmen 2010.

– I den nya affärsplan som vi sjösatte i januari ingår en nysatsning på bostadsrätter i Stockholm och Mälardalen eftersom vi vill möta den höga efterfrågan på bostadsrätter i området. Liksom alla Indexprojekt kommer dessa bostadsrätter att präglas av tilltalande arkitektur, modern design och hållbar miljö, berättar Marie-Louise Alamaa på Index International.

Projektet bedöms kunna innehålla cirka 150 lägenheter i varierande storlekar. Planarbetet inleds under hösten 2014 och byggstart är planerad till 2016.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige