Image
Rickard Haraldsson.
Rickard Haraldsson. Bild: Index Investment

Index hyr ut 52 600 kvadratmeter i industrifastighet i New York

Uthyrning Index Investment Group tecknar ett hyresavtal med Briggs & Stratton om 52 600 kvadratmeter, med en löptid på 15 år och med en option på förlängning om ytterligare två gånger tio år.
Publicerad den 6 April 2021
Annons
Image

– Vi har en omfattande verksamhet i USA, med vårt amerikanska huvudkontor i Jupiter, Florida, som omfattar både bostads-, och industrifastigheter, säger Rickard Haraldsson, vd för Index Invest International.

Fastigheten Silver City Industrial Campus i Sherrill, New York, innefattar idag lokaler om 80 332 kvadratmeter, har en takhöjd på mellan sju till tio meter, ett stort antal lastkajer och eget vattenreningsverk. I omedelbar anslutning till anläggningen finns påfarter till större genomfartsleder och motorvägar, några minuter från Syracuse, New York.

Fastigheten är totalt på drygt 36 hektar, och har en utvecklingspotential på ytterligare cirka 18 500 kvadratmeter.
– Det är en storskalig industri-, tillverknings-, distributions- och logistikanläggning i ett bra läge. En fastighet vi köpte redan 2012, och som vi vidareutvecklat, säger Rickard Haraldsson.

Index Investment Group har gjort betydande investeringar i industri- och logistikanläggningar och bostadsprojekt längs USA:s östkust. Sedan 2012 har Index Investment Group i Nordamerika utvecklat och investerat i drygt 700 000 kvadratmeter kontor-, industri- och logistikfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt fler fastighetsbolag handlas till premie

Lista Efter rapportfloden kan Fastighetssverige konstatera att allt fler fastighetsbolag nu värderas till en premie på börsen. Här presenteras en uppdaterad lista med de noterade fastighetsbolagens substansvärdering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY