Image
Ikeas planeringsstudio i Bromma Blocks öppnade på onsdagen.
Ikeas planeringsstudio i Bromma Blocks öppnade på onsdagen. Bild: Ikea

Ikeas planeringsstudio i Bromma Blocks öppnad

Handel På onsdagen öppnade Ikea den första enheten i sin Stockholmsatsning – en planeringsstudio i Bromma Blocks.
Publicerad den 14 Juli 2021

Planeringsstudion är ett mindre butiksformat där kunderna kan få hjälp att planera och beställa anpassade heminredningslösningar med fokus på kök, sov- och badrum samt förvaring.

Ikea befinner sig på en expansionsresa och öppnar flera nya butiksformat runt om i Sverige inom de närmaste åren – varav fyra i Stockholm. På onsdagen öppnades den första – en planeringsstudio i Bromma Blocks, ägt av CBRE Global Investors. Satsningen görs för att Ikea ska komma närmare sina kunder på nya platser i Stockholm.

– Bromma är en snabbt växande stadsdel i Stockholm. Genom ökad närvaro i Stockholmsregionen vill vi underlätta våra kunders vardag. Med planeringsstudion i Bromma Blocks kan vi möta våra kunder i Bromma och områdena runt omkring på ett nytt sätt, säger Jenny Vasquez Ling, varuhuschef på Ikea Sverige.

– Vi har lång erfarenhet av hur människor i Sverige bor och vill bo. Med vår studio vill vi öka den kunskapen samtidigt som vi kan dela med oss av vår erfarenhet till våra kunder. I butiken hjälper våra inredare och planeringsexperter dig att hitta smarta heminredningslösningar som passar just dig, säger Sara Vestberg, inredningschef på Ikea Sverige.

Totalt planerar Ikea att rekrytera omkring 500 nya medarbetare i Stockholm under de närmsta åren. I planeringsstudion i Bromma arbetar det runt 25 personer. Den totala investeringen i Stockholm är på omkring 1,7 miljarder kronor till 2025. I en planeringsstudio kan du som kund inte ta med dig produkter hem från butiken, men beställa allt för upphämtning eller hemleverans.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige