Image

Ikeas planer i Söderstaden skrotas

Handel Ikea och Stockholms stad har tagit ett gemensamt beslut att inte gå vidare i utredningen av en möjlig etablering i Söderstaden. Bakom beslutet ligger en grundlig utredning som har bedrivits i ett nära och konstruktivt samarbete mellan parterna.
Publicerad den 11 Juni 2015

För två och ett halvt år sedan inledde Ikea Sverige, Ikea Centres, Ikano Bostad och Stockholms stad en utredning för att se om en etablering i Söderstaden var möjlig.

Efter en grundlig och omfattande utredning har parterna gemensamt beslutat att inte gå vidare. Beslutet bygger på en sammanvägd bedömning av förutsättningarna.

– Stockholm är en stark tillväxtregion och en viktig marknad för Ikea. Vi väljer nu att titta på andra möjligheter för att snabbare möta våra kunders behov i regionen och öka tillgängligheten till Ikea. Vårt samarbete med Stockholms stad har varit bra och lärorikt och vi ser fram emot att fortsatta arbeta tillsammans, säger Anna Pilkrona Godden, pressansvarig Ikea Sverige.

– Vi har gemensamt konstaterat att just i det här fallet har stadens vilja att utforma en ny stadsdel, en del av en växande innerstad, och Ikeas behov vid en nyetablering varit svåra att förena. Men vi ser självklart fram mot en fortsatt dialog med Ikea kring alternativa lösningar för en stadsnära etablering, säger Roger Mogert, stadsbyggnadsborgarråd Stockholms stad, i en kommentar.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige