Image

Ikano flyttar till Skanskas Klipporna

Uthyrning Skanska har tecknat avtal med Ikano om cirka 5 600 kvadratmeter i den andra etappen av det Leed-certifierade kontorshuset Klipporna i Hyllie. Inflyttning sker under 2015.
Publicerad den 10 September 2014
Klipporna. Bild: Skanska
Klipporna.

Klipporna ligger i direkt anslutning till Stationstorget och citytunnelstationen i Malmös nya klimatsmarta stadsdel Hyllie. Projektet består av tre byggnader sammanbundna med en grön innergård. Huset är ritat av Henning Larsen Architechts och har en stilren nordisk arkitektur med stora ljusinsläpp.

Ikanos finans- och fastighetsverksamhet hyr nu resterande ytor i den andra etappen av projektet. I våras startades även den tredje och sista etappen som är klar för inflyttning i början av 2016.

– Vi växer såväl i Sverige som internationellt och Hyllie är därför ett bra strategiskt läge för oss. Områdets och Klippornas stora fokus på hållbarhet går väl ihop med våra egna värderingar, säger Stefan Nyrinder, vd på Ikano Bank.

Klipporna certifieras både enligt Leed, högsta nivån Platinum, och EU Green Building och kommer att ha en energianvändning som är 50 procent lägre än gällande normer.

Projektet präglas av flera nya miljösmarta lösningar och alla material i byggnaden värderas ur miljö- och hälsosynpunkt.

– Det är en tydlig trend att företag väljer gröna och hållbara alternativ i extremt kommunikativa lägen vid kontorsetableringar. Vi är glada och stolta över att kunna hälsa Ikano välkomna till Klipporna, säger Marie Persson, marknadschef på Skanska Öresund.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige