Image
Ikano Bostads koncept för seniora hyresrätter riktar sig till personer som är 65 år eller äldre.
Ikano Bostads koncept för seniora hyresrätter riktar sig till personer som är 65 år eller äldre. Bild: Magnus Grubb

Ikano Bostad bygger 100 seniora hyresrätter i Örby

Bygg/Arkitektur Längs med Örbyleden mellan Stureby och Örby i södra Stockholm har Ikano Bostad fått en markanvisning för att bygga 100 seniora hyresrätter. Det kommer att bli ett grönskande kvarter med fokus på utökad service, gemenskap och aktiviteter för de som kommit lite längre i livet.
Publicerad den 26 Januari 2022

– Det bor cirka 50 000 personer över 65 år i södra Stockholm. Så det är väldigt roligt att vi har fått den här markanvisningen med möjlighet att bygga ett helt kvarter med seniora hyresrätter på så bra läge här i Örby, säger Mikael Berg, fastighetsutvecklingschef på Ikano Bostad.

Den obebyggda delen av Örbyleden ska få ett nytt centrum med bostäder, arbetsplatser och verksamheter. Här har Ikano Bostad fått en markanvisning för att bygga ett grönskande kvarter med 100 seniora hyresrätter.

Målet är att skapa ett tryggt bostadskvarter med prisvärda bostäder för de många äldre. Det kommer att finnas bra förutsättningar för gemenskap och umgänge både inne och ute. Utöver det kommer det även att finnas en digital plattform som sänker tröskeln för att komma i kontakt och lära känna sina grannar.

På plats i huset kommer det att finnas en värd som kan hjälpa till att stötta i vardagen och som håller i husets gemensamma aktiviteter. Det kommer även finnas möjlighet till extern hjälp som sjuksköterska och hemtjänst.

– För oss är det viktigt att det ska vara möjligt att bo kvar i samma bostadsområde även när bostadsbehovet ändras. Vårt koncept för seniora hyresrätter är utvecklat för att kunna erbjuda ett tryggt och stimulerande bostadsalternativ för de som kommit lite längre i livet, säger Mikael Berg.

Bostäderna riktar sig till personer som är 65 år eller äldre och som har behov av en mer tillgänglig och anpassad bostad med tillgång till stöd och service i vardagen. Ikano Bostad kommer fortsätta att långsiktigt äga och förvalta hyresrätterna som en del av sitt fastighetsbestånd på cirka 3 000 bostäder i södra Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Monica von Schmalensee ny ordförande för IQ Samhällsbyggnad: "Hedrad, glad och inspirerad"

Karriär Monica von Schmalensee tar över ordförandeklubban i IQ Samhällsbyggnad. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med rollen och vad hon ser som organisationens viktigaste uppgifter framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige