Image
Nya Internationella Engelska Skolan i Vallentuna.
Nya Internationella Engelska Skolan i Vallentuna. Bild: Nystad

IES öppnar två nya skolor hos Nystad

Uthyrning Fastighetsbolaget Nystad bygger två nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka med Internationella Engelska Skolan som hyresgäst. Nystad och IES har tecknat långa hyresavtal i både Vallentuna och Kungsbacka. Sammantaget bygger Nystad skolor för 1 300 elever i de båda kommunerna.
Publicerad den 18 Maj 2019

Skolan i Vallentuna kommun i norra Stockholm planeras vara klar till läsåret 2020/21 och är en grundskola för årkurserna 6-9 med plats för cirka 380 elever. Skolan i Kungsbacka, söder om Göteborg planeras vara klar till läsåret 2021/22. Det blir en grundskola för årskurserna F-9 med plats för cirka 900 elever. Nystad ska enligt plan dessutom uppföra en idrottsanläggning med två fullstora hallar och med publikkapacitet om 1 000 personer i nära anslutning till skolan i Kungsbacka.
Internationella Engelska Skolan, IES, är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige, med cirka 25 600 elever i 36 skolor.
– Vi är glada att tillsammans med Nystad vara del av kommunernas satsning på fler skolor och bra utbildning för alla elever oavsett bakgrund. Många föräldrar i Vallentuna och Kungsbacka efterfrågar en IES-skola, och det är därför glädjande att nu kunna erbjuda dessa elever en riktigt bra utbildning i en säker och lugn studiemiljö, säger Cecilia Marlow, tf vd för Internationella Engelska Skolan.
– Det känns fantastiskt att tillsammans med IES, Vallentuna och Kungsbacka kommun utveckla två skolor som möter invånarnas behov. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete där vi som fastighetsägare aktivt kan bidra med vårt helhetsperspektiv, säger Per Ronnevik, vd för Nystad Stadsutveckling.

Löptiden på båda hyresavtalen är 20 år.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige