Image
Erik Selin, vd för Balder.
Erik Selin, vd för Balder. Bild: Balder

Idre Fjäll och Erik Selin startar gemensamt fastighetsbolag – gör miljardsatsning

Bolag Idre Fjäll tillkännager nästa steg i förverkligandet av Visionsplanen Idre Fjäll 2037 – En framtid närmare naturen där Stiftelsen tillsammans med Erik Selin startar ett gemensamt fastighetsutvecklingsbolag. Bolagets första satsning omfattar fastighetsinvesteringar för cirka 1,5 miljarder.
Publicerad den 23 Maj 2022

– Det känns såklart spännande att lansera den här nyheten där vi tillsammans med en stark samarbetspartner i Erik Selin, tar nästa steg i vår satsning mot att bygga fjällvärldens bästa destination. Det här är starten på ett långsiktigt samarbete som skapar mycket godaförutsättningar att fortsatt utveckla Idre Fjäll, säger Andreas Starenhed, vd på Stiftelsen Idre Fjäll.

I en första etapp avser Idre Fastighetsutveckling AB att gemensamt bygga 600 bostadsrättslägenheter – en investering om cirka 1,5 miljarder. Bolaget arbetar parallellt med planer att bygga ett nytt hotell, kommersiella lokaler och faciliteter för ytterligare 500 miljoner kronor inom de kommande åren.
– Att tillsammans med stiftelsen Idre Fjäll få utveckla en fjälldestination med stora ambitioner för sin verksamhet – både vinter som sommar tycker vi är intressant och lockande. Vi delar bilden av hur vi på ett hållbart sätt kan utveckla Idre Fjäll i framtiden och där vi ser en stor potential i att ytterligare utveckla Idre Fjäll som en av fjällvärldens starkaste året-runt destination, säger Erik Selin.
– Detta samarbete skapar möjligheter för Idre Fjäll att fortsatt investera i våra egna befintliga fastigheter samt skapa mer skidåkning, fler cykelleder och ännu bättre aktiviteter, säger Andreas Starenhed,.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige