Image
Ica öppnar nytt matkoncept i Mood Stockholm.
Ica öppnar nytt matkoncept i Mood Stockholm. Bild: AMF Fastigheter

Ica lanserar nytt matkoncept i Mood Stockholm

Uthyrning Ica öppnar ett nytt matkoncept som kombinerar inslag från den klassiska lanthandeln med den moderna restaurangens i Mood Stockholm.
Publicerad den 2 Mars 2020
Från vänster: Lena Rune, Markus Tungården, Mats Bergvall, David Johansson. Bild: AMF Fastigheter
Från vänster: Lena Rune, Markus Tungården, Mats Bergvall, David Johansson.

Icanders är både en restaurang och måltidsbutik som på olika sätt knyter an till Icas mångåriga historia. Satsningen har fått sitt namn från Icas klassiska reklamprofil från 70- och 80-talen, Icander. Maten har sitt ursprung i den svenska husmanskosten men i modern tappning.

Icanders kommer att drivas av Mats Bergvall och David Johansson, båda med lång erfarenhet inom restaurangbranschen.
– Vi vill skapa ett folkligt ställe - ett häng för alla där man har möjlighet att äta dagens alla måltider och samtidigt se när modern husmanskost, bröd och bullar bakas. Vi tycker om matkultur som vi jobbar med utifrån vår egen kunskap och passion. Kunskap om råvaror, kvalitet och hållbarhet. Passion för måltiden, människan och mötet. Något vi vill dela med oss av till alla, framför allt på plats, säger Mats Bergvall, konceptutvecklare nya affärer, Ica Sverige.

Icas hundraåriga historia inom svensk mattradition kommer också att göra sig påmind på andra sätt. Interiören kommer exempelvis att låna klassiska element från lanthandeln som köpmannadiskar och takkrokar. Ett hisschakt som ej är i bruk kommer att användas för att odla grönsaker.
– Mood Stockholm har en fantastisk styrka när det kommer till att attrahera nya och unika handelskoncept som på olika sätt berikar kvarteret. Icanders blir ytterligare ett spännande tillskott. Icanders erbjuder det högkvalitativa matutbud som efterfrågas av våra kunder och vi ser fram emot att välkomna dem till kvarteret under våren, säger Lena Rune, centrumchef för Mood Stockholm.

Icanders öppnar i Mood Stockholm i hörnet Mäster Samuelsgatan och Regeringsgatan den 1 april. Lokalen omfattar en yta på 422 kvadratmeter, varav kundytan uppgår till 240 kvadratmeter, och inrymmer även ett bageri.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige